BUNDAN SONRA HERKES KENDİ TOPLANTISINA MI KATILACAK?

Sonunda beklenen olmuş ve Başbakan Danıştay’ın 146.kuruluş yıldönümü toplantısında konuşan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na “edepsizlik yapıyorsun” diye tepki göstererek salonu terk etmiş.

Ülkemizde belli aralıklarla cumhurbaşkanı, hükümet ve askerler MGK toplantılarında bir araya geliyorlar, cumhurbaşkanı ile başbakan da haftalık görüşmelerde bir araya geliyorlar. Zaman zaman bu toplantılarda tartışmaların olduğu basına yansıyor.

Bildiğim kadarıyla, hükümet ve yüksek yargıyı bir araya getiren böyle bir mekanizma yok ve yargı üyeleri sorunlarını bir araya geldikleri Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay’ın düzenlediği toplantılarda dile getiriyorlar. Son zamanlarda bu eleştirilerin dozunun arttığı ve hükümet üyelerince dile getirilmekteydi.

Bu olaydan sonra ne olacak? Çözüm basit: nasıl yüksek yargı üyeleri partilerin kongrelerine, mitinglerine ve gurup toplantılarına katılmıyorsa hükümet üyeleri de yüksek yargının toplantılarına katılmaz olur-biter. Herkes  kendi toplantısına katılır ve bir problem de kalmaz.

Peki, sorunlar ne olacak? Daha önemlisi, devlet büyükleri kendi aralarında konuşamaz tartışamazken vatandaş birbirine nasıl tahammül edecek?


Hiç yorum yok: