BU DİYET BİZİ BOZAR ARKADAŞ!


TRT Haber’de haberler bitti, ardından Reçetesiz Hayat programı başladı. Programın başını kaçırdım ancak baktım incirden ve nardan bahsediyor. Anladım ki bizim Aydın’da çekilmiş. 90 Yaşındaki nenem, incirin ve narın yararından bahsetti. Ardından nenemim bahçesine geçildi. Nenem marulunu yiyip bir yandan da “n'edi-batı len bu gız?” şeklinde bakarken sunucu hanım da roka, kereviz gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerin yararlarından bahsetti.

İlk bölümde programı çok beğendim ancak ayılmadım. Derken 90 yaşını aşmış bir başka hanımefendi daha gösterildi. O da sağlıklı yaşam hakkında uzun uzun konuştu. Tam ben sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmenin mutluluğunu yaşarken konuşmasındaki bir cümle beni kendime getirdi:

-Rahmetli beyim de et sevmezdi. Hep sebze yer, sağlıklı beslenirdik!

O an bende jeton düştü; demek bir saattir anlatılan sağlıklı ve antioksidan beslenme şekli beyleri rahmetli ediyor, hanımları ise torunları ile mutlu-mesut yaşatıyor.

Hemen bir bira açtım kendime. Bundan sonra da, yok yeşil yapraklıymış, yok antioksidanmış ben anlamam arkadaş. Ben uyandım, diğer erkekleri de uyarıyorum:

-Bütün sağlıklı yaşam programları ve formülleri bizi “rahmetli beyim” statüsünden korumaya yetmiyor. Uyanalım, birleşelim ve istediğimiz gibi yaşayalım. Bu sağlıklı yaşam formülleri bizi bozar arkadaş!

Hiç yorum yok: