YILLIĞIMIZI İSTİYORUZ!


Uludağ Üniversitesi-İ.İ.B.F. 1985 yılı mezunları olarak şanssız bir nesiliz biz. Önce YÖK öncesi bir yıl okuduk. Vize falan yoktu. YÖK kurulduktan sonra önce iki fakülte (Bursa İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi) birleşti. Sonra yeni açılan yedi bölümden birini ne olduğunu bilmeden seçtik.

Ardından ne kadar sınıf geçme sistemi varsa üzerimizde denendi. Öyle ki her yıl bir başka sistemle karşılaştık. Bir sene aldığımız notlarla ertesi sene kalır hale geldik.

Diyeceksiniz ne var bunda herkes yaşadı? Evet yaşadı. Fakat bizim devre üzerine bir de yıllıksız kaldı. Bir üst devremiz ve alt devrelerimizin mezuniyet yıllığı çıkarken bizimki nedense çıkmadı. Aradan geçen 28 yıla karşın ne verdiğimiz para, fotoğraf ve yazıları alabildik ne de akıbetini öğrenebildik.

Sonunda Facebook sayesinde tekrar bir araya gelince “ne oldu bizim yıllık?” sorusunu sorduk ve o zaamnın yıllık komitesinin peşine düştük. Bu amaçla da Facebook’ta “Yıllığımızı istiyoruz-Uludağ İ.İ.B.F. 1985 Mezunları adıyla bir gurup kurduk.

Gazamız mübarek Olsun!

Gurubun amacı ve adresi:

YILLIĞIMIZI İSTİYORUZ!

Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. 1985 Mezunları (1981 girişliler) olarak maalesef torunlarımıza gösterebileceğimiz bir yıllığımız bile yok. Paramızı yatırdığımız, özel fotoğraflarımızı ve tanıtım yazılarını verdiğimiz halde bugüne kadar ne yıllığımıza ulaşabildik, ne de akıbetini öğrenebildik.

Gurubumuzun amacı, 1985 Yıllık Komitesi üyelerini uyarmak, hatalarını telafi etmelerini sağlamaktır. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. 
Komite üyelerini bir an önce yıllığımızı bize vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Eylem Planımız:

1-1981 Girişli 1985 mezunlarına ulaşmak.
2-1985 Yıllık Komitesi üyelerine ulaşmak.
3-Komite üyelerine hatalarını gidermek için zaman tanımak.
4-Komitenin duyarsızlığını sürdürmesi halinde:
-Komite üyelerinin ve tebligat adreslerinin tespit edilmesi.
-Komite Üyeleri hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulması.
-Komiye Üyeleri hakkında tazminat davası açılması.
-Bütün bu aşamalarda, olayın basın-yayın organları ve sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurulması.


https://www.facebook.com/groups/298455583614905/


Hiç yorum yok: