ALT TARAFI DA GÖSTEREN DEMOKRASİ


Cübbeli Hocanın son gizli kamera görüntülerini gördükten sonra emin oldum ki; üstün göründüyse bir gün mutlaka altın da görünecek. Şöyle bakalım geriye, üstü görünüp de altını görmediğimiz kaç kişi kaldı. Ki eminim onların da altı kameraya çekilmiş servis edilmeyi bekliyordur.

Eskiden fikir tartışmaları vardı. İnsanlar kendilerini bilgiyle donatıp karşısındakine kabul ettirmeye çalışırdı fikrini. Sonra bunun pratik bir çözümü bulundu. Silahla, bıçakla, yumrukla kabul ettirilmeye çalışıldı fikirler. Hatta kendini bilgiyle donatıp fikrini güçlendirmek yerine silah edinerek fikrini savunmak daha cazip hale geldi. Bu arada gerçekten bir fikir edinmeye çalışan, fikrini medenice kabul ettirmeye çalışanlar, sadece silahla teçhiz edilmişler tarafından bir bir ikna edildi(!).Ya ölü ya da diri.

Şimdi ise o kadar zahmete ve riske girmeye bile gerek kalmadı. Geçenlerde gördüm o fikri güçlü insanları. Ellerinde yirmişer lira, kalem-anahtarlık şeklinde kamera alma çabasındaydılar. Birazdan dünyanın en güçlü insanı olacaklardı. İstedikleri insanı mahvedebilirlerdi. Güç onlardaydı artık.

Diyeceksiniz ki “alsın ne olacak”. Hiç de öyle değil. Düşünün ki her insan günde en az birkaç kere altını açmak zorunda. Her tarafta da yirmi liralık kamera ve ona sahip hastalıklı beyinler. Elde ettikleri görüntüleri amaçları için kullanacak güç odakları ve bunları yaymaya gönüllü sosyal medya kullanıcıları hazırda bekliyor. Yani hem üstü hem de altı gösteren bir demokrasi ve onun sadece alta bakan seçmenleri.

Peki, "bunu yapmak suçtur, adalet yapışır yakasına" mı diyorsunuz? Hani nerede bunları yakalayacak devlet, nerede adalet? 

Hiç yorum yok: