PARTİ İSİMLERİ DEĞİŞSİN!

İşçi Partisinin ismi değişti isabet oldu; beşer-onar ölmedikten işçinin adı mı kalmıştı ki? Umarım “Vatan”ın akıbeti aynı olmaz. Şimdi  de sıra diğerlerinde.

Efendim parti isminde geçen kelimeleri bir sıralayalım; adalet, kalkınma, cumhuriyet, halk, milliyetçi, hareket, halklar, demokrasi vs.

Bir de bu partililerin konuştuğu kelimelere bakalım: başkanlık, ramazanoğlu, kılıçdaroğlu, mahkeme, saz vs.

Görüldüğü gibi parti isimleri ile bu partilerle ilgili konuşulan kelimelerin açık bir uyumsuzluğu var.
Geçen gün Ramazanoğlu ve Kılıçdaroğlu’nu karşılıklı protesto edenlerle ilgili olarak (Tosun Paşa filminden esinlenerek) “Ramazanoğulları Kılıçdaroğullarına karşı” başlıklı bir yazı yazmıştım ancak değeri bilinmedi maalesef.

Fakat bu yazı bende parti isimlerinin değiştirilmesi gerektiği yönünde fikir oluşmasına neden oldu.
Evet, madem partiler isimlerinde yazılan kelimelerle ilgilenmiyorlar ve madem sadece kişiler  üzerinde tartışma oluyor, o halde parti isimlerindeki kelimelere gerek yok. Parti isimlerini Ramazanoğulları, Kılıçdaroğulları,  Bahçelioğulları ve Demirtaşoğulları yapın gitsin.

Düşündüm de bu bile haksızlık. Hiç olmazsa  Seferoğulları ve Tellioğullarının Yeşil Vadi ve Müjde Ar gibi bir amaçları vardı. Sizin amacınız ne?

Yine de isim değişikliğinin bir faydası olabilir; nasıl iki aile kavga ederken Tosun Paşanın hem hem yeşil vadiyi hem de Müjde Ar’ı ellerinden aldığını gördüler, belki partiler de kavga ederken ülkenin elden gidebileceğini düşünürler!

Hiç yorum yok: