BU ÜLKE AKLINI YİTİRMİŞ OLMALI!

Bir yere kaçacağım ama nereye kaçsam bilemiyorum.Bunun için  epeydir gazete alıp okumuyorum, televizyonda tartışma (tartışma da kalmadı ya) programı seyretmiyorum. Neredeyse bir aydır televizyon haberlerini de seyretmiyorum. Geriye kalıyor internet siteleri. 
Onların da hepsini değil birazcık aklı başında olduğunu düşündüklerime bakıyorum. Ta ki bu sabaha kadar.Bu sabah okuduğum bir haberden sonra onu da bırakacağım mecburen.

Efendim, okuduğum bir habere göre, kuvvet komutanlığına atanan bir komutan veda mesajı yayınlamış ve mesajında da İzmir’e veda ederken Ankara’da “evinin, işyerinin ve gönlünün” İzmirlilere açık olduğunu belirtmiş.

Vay sen misin bunu diyen; “Yeni Komutanın ifadesi şaşırttı” başlıklı habere göre bu ifade çok yanlışmış. Bir komutan çalıştığı yere işyeri derse şehitlere de iş kazasında öldüler demek anlamı çıkarmış.

Buyurun buradan yakın; toplumu bilgilendirme ve aydınlatma görevi ifa ettiğini iddia eden medyanın geldiği yere bakın.

Bir başka habere göre ise Şırnak’ın demokratik özerklik ilan ettiği belirtilerek, “Kentteki devletin tüm kurumları bizim için meşruiyetini kaybetmiştir. Halk olarak özyönetimimizi esas alarak, demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz” denilmiş.

Peki, “meclise gönderdiğiniz vekiller ne işe yarayacak” diye soracak olursanız onun çaresini de bir öğretim üyesi bulmuş:

-Her şehide karşılık bir HDP’l vekil indirilmeli!


Allah'ım, ülkenin aklı başından gitmiş bari sen benimkini koru! 

Hiç yorum yok: