KATİPLİKTEN BAŞKANLIĞA


Artık  var mı bilmiyorum. Eskiden okullarda kollar vardı; Kızılay kolu, sağlık kolu, kütüphane kolu gibi. Sınıfta herkes kollara seçilirken sonunda öğretmenimiz benim adımı da anons etti:

-Temizlik Koluna da Erkan Sezgin’i öneriyorum. Kabul edenler- etmeyenler? Kabul edilmiştir!

Hatırladığım kadarıyla oy birliği ile seçildiğim ilk görevim buydu, “sınıfın temizlik kolu görevlisi”. Ki babam da gurur duymuştu.Komşulara anlatırken duydum: "öğretmen bunu önermiş, bütün eller havaya kalkmış".

Peki neymiş görevim? Teneffüslerde tahtayı silmek, tebeşir veya silgi yoksa müdür muavinin odasından almak ve açıkta çöp varsa çöp sepetine atmak.

Aradan yıllar geçti. Bu sefer mesleğimin ikinci yılındayken katıldığım Tekel Müfettişleri Derneği kongresindeyim. Bu sefer önce Rahmetli üstadımız Ahmet Bıçakçı Divan Başkanlığına oy birliği ile seçildi. Ardından Salih Yarbay Üstadımız:

-Divan Katipliğine de Erkan Sezgin’i öneriyorum. Kabul edenler-etmeyenler? Kabul edilmiştir!

Gururla geçtim Ahmet Bıçakçı Üstadımın yanına. Hemen önüme bir daktilo koydular.

-Ne yapacağım ben şimdi?

-Bütün konuşulanları yazacaksın!

Vallahi her kongre böyle midir bilmiyorum ama o gün konuşanların ve konuşmaların ardı arkası kesilmedi. Yaz yaz bitmedi. Daktiloyu fena yazmasam da yetiştiremedim. Allahtan on parmak daktilo yazabilen Zafer karakulak Üstadım imdadıma yetişti de güç bela tamamlayabildim görevimi. Fakat aklıma da bir soru takılmadı değil: “Oy birliği ile seçilen bütün görevler mi zor, yoksa bana mı öyle denk geldi?”

Evet, yine aradan yıllar geçti ve ben  önce kursiyeri sonra da üyesi olduğum İZAFOD- İzmir Amatör Fotoğrafçılar Derneği  3.Olağan Kongresindeyim. Bu sefer Yönetim Kurulu Başkanımız Gündüz Akagündüz:

-Divan Başkanlığına Erkan Beyi öneriyorum. Kabul edenler-etmeyenler? Kabul edilmiştir!

Ne yalan söyleyeyim, içim cız etti. Yine oy birliği ile seçildiğim bir görev. Eyvah!

Neyse ki korkularım yersiz çıktı. Hayır, kongremiz tabi ki demokratik bir ortamda geçti. Yine konuşmalar yapıldı. Fakat sağ olsun bu sefer bütün zahmeti Divan Katibimiz Burcu A.Tamay üstlendi. Diğer işleri de arkadaşlar elbirliğiyle yaptılar, Cengiz Bey ve Kerime Hanım oy tasnifinde bana çok yardımcı oldular. Bana da kongreyi keyifle idare etmek kaldı.

Ayrıca katılımcılardan “derneğin ebedi divan başkanı” unvanı aldığım gibi, “oy birliği ile seçilen her görevin zahmetli olduğu” önyargımdan da bu sayede kurtulmuş oldum.  Darısı Divan Katibimiz Burcu A.Tamay’ın başına!
Kongre ile ilgili detaylı haber ve fotoğraflar:

http://izafod.net/?Syf=26&Syz=195347&/%C4%B0ZAFOD-3.-GENEL-KURULU-YAPILDI

Hiç yorum yok: