DİŞ İPİYLE DAVUL ÇALMAK


İkinci el bir arabayı deneyen adam mal sahibine soruyor:

-Bu arabanın ses çıkmayan yeri yok mu?

-Var, kornası!

Bu çok sevdiğim fıkradaki araba gibi insanlar vardır etrafımızda. Çok temiz insanlardır. Sorun, temizlenirken çok ses çıkarmalarıdır. Her yerinden ses çıkararak temizlenirler: gark, gurk, kak, tu...

Normalde çok medeni görünen bu insanlar çıkardıkları ses nedeniyle temizlenmemesinde fayda görülen insanlardır. Örneğin her öğleyin yemek öncesi lavaboya elini yıkamaya gidenler ta koridordan duyarlar o çok temiz insanın sesini ve bütün iştahları kaçar.

Ya da burun, kulak temizliği neyse de diş ipiyle o sesi nasıl çıkarabilir bir insan; tak, tuk, tak , tuk.  Keşkek dövülen kazandan çıkan ses gibi.

Bir gün bir hayvanat bahçesinde bir maymunu temizlenirken gördüm . İnanın imrendim. Zira maymun bütün temizliğini ulu orta yapmak zorunda olduğu halde ses çıkarmadan yapabiliyordu bunu. Sonradan aklıma geldi. Temizlenen hiçbir hayvandan bu kadar ses çıktığına tanık olmadım. Temizlenen hayvana çevirirseniz başınızı rahatsız edecek bir şey duymazsınız.

Hayır, amacım kimseyi rahatsız etmek değil ancak sözde temizlik adına milletin iştahını kaçıranlara bir çift sözüm var:

-Ses çıkarmadan temizlenemiyorsanız bir hayvanat bahçesine gidip gorillere bakın. İnanın çok şey öğreneceksiniz onlardan.

Hiç yorum yok: