EŞKİNA BUĞULAMA: BİR LEZZETİN PEŞİNDE ALTI YIL


Yıllar önce tanışmıştım bu lezzetle. Yine bir Bafra görevim sırasında personelimizle gitmiştik Yakakent’teki o restorana ve ilk kez adını orada duymuş, tadını da orada tatmıştım: Eşkina Buğulama.

Bundan sonra gittiğim yerlerde aradıysam da bulamadım bu lezzeti. Altı yıl sonra tekrar Bafra’ya gelince aklımda yine o lezzete ulaşma arzusu vardı. Fakat adını bilen yoktu. Meğer Mavişgül de deniyormuş o balığa.

Ve tarih tekerrür etti. Tekel’in Efsane Başeksperlerinden Özcan Nazlım, son iki eşkinayı ayırtmayı başarmış. Bir akşamüzeri Şenol’un Yerinde yerlerimizi aldık. Kısa sürede masamız donatıldı. Sonunda o da teşrif etti. Altı yıllık hasret de sona erdi.

Zaman, çalıştığımız kurumları alıp götürse, saçlarımız beyazlasa, göbeğimiz büyüse ve mekan son derece şık, temiz, birinci sınıf hale gelse de lezzet aynen yerinde duruyordu. Yapanın ellerine sağlık, sebep olanların da yüreğine.

Bir daha ki buluşmamızın altı yıldan az sürmesi dileğiyle…

1 yorum:

mahmutemin dedi ki...

Bence hiç ayrılmayınız oradan.

Bir yolunu bulabilirsiniz.

:))