TRT PAYINI TRT’DEN TAHSİL ETMEK!

Yaşamın her alanında bir göz önünde olanlar ve iddialı tipler vardır diğer yandan da farkında olunmadıklarının ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını bilerek canla başla işini yapmaya çalışanlar vardır.

Biri diğerine sürekli tepeden bakar ve aşağılar sürekli. Maalesef toplum da bu koroya katılır ve canla başla işini yapmaya çalışanlara bir teşekkürü bile çok görür.

Misal, TRT. Bir yanda binlerce lira alarak ekranı cüsseleriyle dolduranlar diğer yanda ekranı emekleriyle dolduranlar.

Birinin adı sanı bilinirken diğerleri isimsiz kahramanlardır sadece.

Biz de vatandaş olarak, elektrik parası içince ödediğimiz TRT payının sadece bu ekranı cüsseleriyle dolduranlara ödendiğini düşünür isyan ederiz. Örneğin bir zamanlar Hakan Şükür’e spor yorumculuğu için binlerce lira ödenmesinde olduğu gibi.

Ben güne TRT Türkü veya TRT Nağme dinleyerek başlarım. Olmadı TRT FM. Gece de yatmadan biraz önce TRT Belgesel seyreder ardından da TRT Müziği açarak kitap okurum.

TRT’nin yararlandığım bu hizmetlerinden de çok memnunum. Ayrıca yıllar sonra, günümüzde ekranı cüsseleriyle dolduran ve mevcut iktidara “saygılarını” sunanların adı sanı anılmazken, bu isimsiz kahramanların ürettiği belgesel ve müzik programlarının izlenmeye devam edeceği de bir gerçektir.

O halde sorun ne derseniz, TRT Yönetiminden bir istirhamım olacak. Ödediğim elektrik faturası içindeki TRT payımın, ekranı cüsseleriyle dolduranlara değil yukarıda saydığım isimsiz kahramanlara ödenmesini istiyorum.

Bu sayede ben de “ödememe” şansımın olmadığı bu paranın hiç olmazsa hak edenlere gittiğinin iç huzurunu yaşayayım diyorum.


Ne diyorsunuz, çok şey mi istiyorum?

Hiç yorum yok: