Çocukluğumdan beri çok severim, hem tadını hem de adını;
çığırgan.
Tadını tarif zordur ancak adı sanırım kızarırken çok ses
çıkarmasından kaynaklanıyor. Ama çığırgana bir çift sözüm var sonra tarifine
geçeyim:
“Adım böyle diye üzülme çığırgan, o kızgın yağa kim düşse en az senin kadar çığırır merak etme”
“Adım böyle diye üzülme çığırgan, o kızgın yağa kim düşse en az senin kadar çığırır merak etme”
Malzemeler:
1 Adet karnabahar
1 Adet soğan
2 Bardak un
Su
Zeyinyağ
Tarifi:
Öncelikle karnabahar parçalanarak bir tencerede kaynatılır.
Bir başka kapta un suyla karıştırılır ve içine bir adet
soğan rendelenir.
Sonra kaynatılan karnabahar parçaları elde edilen hamura
batırılarak yağda kızartılır.
Sarımsaklı yoğurtla servisi tavsiye edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder