ÇIĞIRGAN TARİFİ

Çocukluğumdan beri çok severim, hem tadını hem de adını; çığırgan.

Tadını tarif zordur ancak adı sanırım kızarırken çok ses çıkarmasından kaynaklanıyor. Ama çığırgana bir çift sözüm var sonra tarifine geçeyim:

“Adım böyle diye üzülme çığırgan, o kızgın yağa kim düşse en az senin kadar çığırır merak etme”

Malzemeler:

1 Adet karnabahar
1 Adet soğan
2 Bardak un
Su
Zeyinyağ

Tarifi:

Öncelikle karnabahar parçalanarak bir tencerede kaynatılır.
Bir başka kapta un suyla karıştırılır ve içine bir adet soğan rendelenir.
Sonra kaynatılan karnabahar parçaları elde edilen hamura batırılarak yağda kızartılır.

Sarımsaklı yoğurtla servisi tavsiye edilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: