EV ALACAKLARA FOTOĞRAF KURSU


Eğitim hayatımız, gördüğümüz derslerin bize ne yararı olacağını sorgulamakla geçti. Bunda derslerin, ders kitaplarının ve sınıfların sıkıcı, dışarıdaki yaşamın ise çok eğlenceli olmasının büyük etkisi vardır muhakkak. Özellikle de bahar aylarında. Her yer çiçek açmış, hava güzel, insanlar dışarıda gezip eğlenirken dersin başında olmak kadar sıkıcı ne olabilir ki?

Doğal olarak en zor ders örneğin matematik, en sorgulanan ve yaşamda ne işe yarayacağı bir türlü anlaşılamayan bir ders. Neyse ki sonunda bir şekilde bitti dersler. Kimi bir işe yaradı kimi ise ödettiği bedellerin milyonda biri kadar bile faydalı olmadı yaşamda. Uğruna bir yıl kaybettiğim Yatırım Projeleri dersi gibi.

Sonuç olarak bu dersleri vererek aldığımız diplomamız bir şekilde yaşamda tutunmamıza yardımcı oldu. Bize “bu dersler ne işimize yarayacak” diye soran çocuklarımız da yaşamın birer hediyesi.

Yanıtını asla bulamadığımız bu sorunun yanıtını şimdi de çocuklarımız arıyor. Tabi ki ben şimdiye kadar hangi dersin yaşamda ne işe yarayacağı sorusunun yanıtını bulabilmiş değilim. Bu konunun uzmanı da değilim. Bu nedenle vereceğim yanıtın yanlış bilgi olarak beyinlerde bir tortu bırakmasını da istemem.

Bana göre derslerin birebir ispatlanmış yararı olmasa da dersleri vererek aldığın diploma bir işe girmene ve askerliği daha az ve daha iyi şartlarda yapmana yarar sağlıyor. İkincisi de yaşamda karşımıza çıkan bir olayda hiç ummadığımız bir dersin bize yararı dokunuyor.  

Geçenlerde nihayet vakit bulup bir fotoğraf kursuna gittim. Amacım bu konuda biraz bilgi sahibi olmak, makineyi ve fotoğrafçılığı öğrenmekti.

Eh, öğrendik de sayılır. Fakat bu arada gittiğim kursun hiç ummadığım bir yararını da gördüm. Satılık ev ilanlarındaki fotoğraflara bakarken bazı fotoğrafların üst kısımlarının basık olduğunu gördüm. Kursta gördüğümüz kadarıyla, bu husus fotoğrafın geniş açı bir objektifle çekildiğini gösteriyordu. Odalar fotoğrafta göründüğü kadar geniş değildi kısacası.

Evet, gittiğim bir fotoğraf kursunun tesadüfen baktığım ev ilanlarına daha bilinçli bakmama, gerçeği daha iyi görmeme neden olduğunu tespit ettim. Tamam, ev almak niyetinde değilim. 

Bakmadan ev alacak da değilim ancak kursta aldığım basit bir bilginin hiç ummadığım bir anda işime yaradığını görmek, öğrenme arzumu kamçıladı en azından.

Yeni şeyler öğrenmek, kurslara gitmek, yeni dersler almak için yeterli bir neden değil mi? 

2 yorum:

Ümit Aşçı Çini dedi ki...

kesinlikle bir zaman geliyor, işe yarıyor bütün bilgiler..ayrıca genelde tüm öğrenilenlerin tortusu insanın bilgelik seviyesine illaki olumlu etki ediyor..bu arada artık dön şu feyse yaaa.))

NOT DEFTERİ GÖRÜŞMELERİ dedi ki...

Eminin bir türlü doldurup boşalttıramadığımız havuz problemleri de kasamızı doldurup boşaltmayı öğretmiştir. Hadi artık Erkan Bey küskünlük mü, içe dönmek mi sizi ayırdı bizden bilmem ama dönün gari...