CENNETTE KAÇINCI MEVKİDESİN?


Titanik filminde unutamadığım bir sahne; gemi batıyor, herkes filikalara bindirilmeye çalışılıyor ve kızın annesi soruyor:

-Birinci mevkidekiler de diğerleriyle aynı filikaya mı binecek?

Yani, ölürken de kurtulurken de herkes haddini bilecek.

Hadi film diyelim, abartı diyelim, peki günümüzdekilere ne diyeceğiz? Binlerce insan bir törende, konserde. Böyle bir toplulukta en önde bir koltuk, önünde sehpa, sehpanın üzerinde de bir su şişesi. 
Bütün bu çabalar su şişesini elinde tutanla sehpanın üzerinde bulunduranlar arasındaki fark için mi?

Bir başka gün işyerinden bir arkadaş, Cuma günü camiye gidiyor. Halbuki işyerinde mescit var. Sordum neden mescit yerine camiye gittiğini.

-Ben işçinin arkasında namaz kılmam, dedi.

İmam-hatip mezunuydu oysa. Gönüllü olarak namaz kıldıran işçiyi yetersiz görüyorsa kendisi kıldırabilirdi cumayı. 

Bir başka zamanda da şehir dışındaki iş yerinde bir çalışanın gönüllü imamlık yaptığı yerde cuma namazı kılmayı reddeden bir kısım amirin namaz için şehre gittiklerine tanık oldum.

Fakat bütün bunların nedenini bir başka zamanda bir başka bir yerde öğrendim. Personeliyle birlikte namaz kılmaktan şikayet eden bir amir isteğini dile getirdi:

-Aslında üst düzey için bir V.İ.P. cami lazım. Olmuyor böyle personelle birlikte eğil-kalk!

Televizyonda, genelde cenaze namazlarında görüyoruz aynı durumu; imamın arkasında sıralanıyor cemaat. En mühim şahsiyetler en önde diğerleri arkada. Bir önlerinde sehpaları ve üzerinde de su şişeleri eksik. Hatta bazı durumlarda ölenin önemine göre namazı da ya diyanet işleri başkanı ya da müftü kıldırıyor ki fark belli olsun. Bazı camilerin ise V,İ.P. çıkışları bile var.

Merak ettiğim, öbür dünyada da herkes aynı mevkide mi? Yine bazılarının önünde var mı sehpa ve üzerinde su şişesi? 

2 yorum:

mahmutemin dedi ki...

öyle anlaşılıyor ve öyle pazarlanıyor.

Nasıl, inanmamakla haklı değil mi?

Ah,yalan yanlış 'sünni' antetli dayatma İslâm düşünceleri ah...
Sağol

Ümit Aşçı Çini dedi ki...

Öbür dünyada dereler olcak, su dereleri, şerbet dereleri, şıra dereleri...bardakla servis yok, ağzını dayayıp içcen! bak ne kadar adil!:))