O TELEFON PARASINA KAÇ YURT YAPILIR?

Bugüne kadar ne milletvekilinin maaşını ne de bir liraya içtiği çorbayı mesele yapmadım. Tek dileğim vekillerin bu maaşa ve bu paraya içtikleri çorbaya razı olmalarıydı. Zira biliyordum ki, hiçbir vekil sadece maaş ve ucuz çorba için bu işe razı değil.

Seçimlerde yapılan masraf ile alınacak maaş ve içilecek çorbayı kıyasladığınızda hesap ortada. Geriye kalıyor bu işin manevi getirisi. O da kaç vekil için geçerli bilmiyorum.

Birçok vekilin iş takibi yoluyla yaptıkları masrafı kat kat çıkardığını bildiğim için razıydım sadece maaş ve ucuz çorbaya.

Fakat bugünlerde yaşadığımız bir olay bütün bunları geride bıraktı. Bir vekilin toplam iki milyon iletişim faturasının bu milletin sırtından ödendiği ortaya çıktı. Hani 12 kız çocuğunun tarikat yurdunda can verdiği, cenazelerinin çamurlu yollardan güçlükle köylerine varabildiği ilin vekili.

Neymiş, vekilin seçmenlerine gönderdiği mektup ve diğer iletişim bedeliymiş ve yasalmış bu. Sayın vekil bilmiyormuş hizmetin bu kadar pahalı olduğunu. Ayrıca bilgi de verilmemiş.

Vekilin genel başkanı da bu telefon parasının etik olmadığını beyan etmiş.

O kadar.

Aynı partiden bir vekil, “odasındaki Atatürk fotoğrafını indiren vekil olduğu iddiasını ispat edemediği için partiden atıyor ancak neredeyse bir yurt parasını “iletişime” harcayan vekilini sadece ayıplıyor.

Kısacası, kız çocukları iptidai tarikat yurdundaki yangında hayatını kaybeden ve cenazeleri çamurdan köylerine varamayan ilin vekili, bir yurt parasını veya bir köy yolu yapılması parasını seçmenlerin kandilini kutlamak için harcıyor ve sadece ayıplanıyor. Lütfederse divan görevinden istifası veya masrafın bir kısmının ödenmesiyle kapatmaya çalışıyor.

Ondan sonra da kendisine oy vermeyen vatandaşı da koyun olmakla suçluyor.

Olayın bizi ilgilendiren kısmı da şu; tabi ki memleketteki tek yolsuzluk bu değil. Bilmediğimiz duymadığımız ne 17/25 benzeri yolsuzlukları var iktidar partisinin.

Kınadığımız, bu vekil ve onu partiden tekme tokat atmayan partisinin “umut olma” vasfını ve iktidar partisinin yolsuzluklarını eleştirme hakkını ortadan kaldırmasıdır.


Nokta.

Hiç yorum yok: