BATAN TİTANİK’İN GÜVERTESİNDE KEMAN ÇALMAK


Her sabah yola çıktığımızda sokaktaki akşamdan kalma veya biraz önce yere nakşedilmiş şeyler karşılar bizi. Bu yıllardır değişmedi. Sadece ve sadece, modern toplum olmanın doğal bir sonucu olarak giderek yalnızlaşan insana eşlik eden köpeklerin pislikleri de eklendi gördüklerimize. 

Fakat modernleşme, yere bir şey atma alışkanlığımızı değiştirmedi.

İşyerine gelip bilgisayarı açtığımızda ise bu sefer “gündem”in moral bozculuğuna,  yerde gördüklerimizin kat be kat üzerinde canımızı sıkacak sosyal medya paylaşımları ekleniyor.

Yatmadan önce seyrettiğimiz haber ve dizilerden kalan acı ve gözyaşının üzerine sabah sabah yaşadığımız bu olumsuzluklar, günümüz insanını giderek daha mutsuz, daha umutsuz ve yaşamdan bıkmış bir hale getiriyor.

Anlaşılan, insanın yaşamını kolaylaştırma, onu daha mutlu etme iddiası üzerine kurulu teknoloji, ona hayatı zehir eder hale gelmiş durumda.

Ben, yıllardır yaşadığım bu olumsuzlukları gidermek için yine teknolojinin verdiği olanaklarla yaşamımı dengelemeye çalıştım. Güzel bir müzik koleksiyonu oluşturdum. Sosyal medyanın verdiği olanaklarla yazı yazmaya, fotoğraf çekmeye ve bunları da arkadaşlarımla paylaşmaya başladım.

Zaman geçtikçe, hem arkadaş gurubum hem de paylaşımlarım değişti. Giderek paylaşımlarla arkadaşların buluşamama durumu oluştu.

Bütün bu olumsuzlukları gidermek, arkadaş olmadığım insanlarla da paylaşmak için “iyi, güzel ve neşeli” neyim varsa hepsini bir sayfada toplamak istedim. Bu amaçla arkadaşlarıma da çağrıda bulundum, onların da paylaşmaları için.

Sayfamızın adını bir yazımdan esinlenerek “kagula” koydum. Bir arkadaşımın bahçesinde tesadüfen çektiğim ve bana gökyüzüne tırmanma idealini simgeleyen, dalsız bir ağaca yaslanmış merdiven fotoğrafını da sayfama simge yaptım.

Günümüzde bize dayatılan “lezzetli yiyecekler zararlıdır”, “yersen ölürsün” söylemlerine muhalefet eden sayfamız, toplumuzun moralini bozan, değerlerinin farkında olmayan insanımızın kendine olan güvenini yok etme çabalarına da karşı durmaktadır.

Bu nedenle, sayfamızda ülkemizin güzelliklerine ilişkin fotoğraflarla güzel yemeklerimize ilişkin fotoğraf ve tariflere de yer verilmektedir. Güzel şiirler, fıkra ve mizahi yazılarla özlü sözler de yine fotoğraf formatında paylaşılmaktadır.

Sayfamız, sosyal medyada kendi amaçları doğrultusunda çaba gösterenleri saygıyla takip etmekle birlikte sadece ve sadece kendi misyonu ve amaçları doğrultusunda paylaşımlar yapacaktır. 

Bunun, “batmakta olan Titanik Gemisinin güvertesinde herkes can havliyle sağa sola koşuştururken insanlara moral vermek için çalmaya devam eden müzik gurubunun tavrı” olduğunu kabul ediyoruz. Bu nedenle de sayfamıza katılan, katkıda bulunan bütün arkadaşlara da “Gemideki gurubun şefinin söylediği son cümleyi baştan söylüyoruz:

-Sizinle çalmak güzeldi! 

Hiç yorum yok: