OY VERMEYENLERE KURBAN OLUN SİZ!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi ve sonuçlar da beklendiği gibi gerçekleşti. İhale de oy vermeyenlerin üzerine kaldı. Adayları beklenen oyu alamayan liderler bile suçu sandığa gitmeyenlerin üzerine attılar:

-Size gül gibi aday bulduk, kıymetini bilemediniz!

Demokrasilerde(eğer varsa) oy vermek kadar vermemek de bir tercihtir ve kimse bundan dolayı suçlanamaz.

Ben adaylar belli olduğunda “Bu benim seçimim değil” başlıklı bir yazı yazarak hiçbir adayı Atatürk’ün koltuğuna uygun görmediğimi belirterek oy vermeyeceğimi baştan açıklamıştım. Seçim günü de öyle şezlongda falan da değildim. Evde temizlik vardı ve işin ilginç tarafı, eve temizliğe gelen kadınlar da oy vermeyeceklerini söylemişlerdi.

Şimdi, seçim bitti, sonuçlar belli oldu ve ilk günkü gürültü de kayboldu. Sakin kafayla “oy vermeyenler” neleri sağlamış onu görelim:

-Seçimlerde 5 milyona yakın vatandaş oy kullanmayınca, Erdoğan ilk turda seçildi. Ülke ikinci tur seçim eziyetinden kurtuldu. Yeni oy pusulalarının basılmasına ve başka seçim masraflarına gerek kalmadı.

-Erdoğan ilk turda seçildiği için, Demirtaş’ın oylarına ihtiyacı kalmadı ve bu sayede seçim sonuçları üzerinde “çözüm süreci” ile ilgili pazarlıklara gerek kalmadı. PKK’ya ve Apo’ya taviz verilmesine gerek kalmadı.

-CHP Kongre kararı aldı. Oy vermeyen 5 milyon vatandaş partileri değişime zorladı. Ha, kongre sonuçları bir şeyi değiştirmezse o da onların bileceği şey.

-Son olarak da, Eklemettin İhsanoğlu’nu beğenmeyip Demirtaş’a oy verenler de yemin töreninden sonra  eminim “keşke oy  vermeseydik” demişlerdir.

Görüldüğü gibi seçimlerde en doğru tavrı “oy vermeyen 5 milyon seçmen” göstermiştir. O nedenle seçim gecesi ettiğiniz küfürleri, yenilginin sonuçlarını üzerimize atma haksızlığını yaptığınız için bizden özür dileyin. Ve 2015 Seçimlerinde attığınız her adımda bizi aklınızda tutun.


Kısacası, oy vermeyenlere kurban olun siz!

Hiç yorum yok: