SOKAK KÖPEKLERİNE MUHTAÇ OLDUNUZ!

Kırılan banka kartım için müracaat etmiştim. Birkaç saat sonra bankadan aradılar:

-Hangi takımı tutuyorsunuz?

-Hiçbirini.

-Bir takım söylemeniz lazım zira kartlarımız takım logolu.

-Logosuz yok mu?

-Yok.

-Peki, milli takım var mı?

-Hayır, üç büyüklerden birini söylemeniz lazım.

Anladığım kadarıyla banka üç büyüklere logolarını kullanma karşılığı kaynak aktarıyor. Benim gibi futbolla ilişiğini kesmiş olanlardan bile.

Son yıllarda futbola büyük kaynaklar aktarıldı: naklen yayın gelirleri, forma satışları, ürünlerinde takım logosu kullanan şirketlerin aktardığı kaynaklar.

Yanı sıra, hemen hemen bütün statlar yenileniyor.

Peki, bunca desteğe kaynağa rağmen ortada futbol diye bir şey var mı?

Milli takımımız dünya kupasında yok. Takımlarımız şampiyonlar liginin giriş kapısından dönüyor. Kovduğumuz teknik direktörler dünya kupasını kaldırıyor ve biz hala takımı şampiyon yapmış teknik direktörü kovuyoruz.

Ortada futbol olmayınca, konuşulacak bir başarı kalmayınca, yıldız futbolcularınız da olmayınca ne kalıyor geriye konuşulacak? Volkan’ın sokak köpekleri ile ilgili sözleri. Yarın da her maçtan sonra memleketin bir başka meselesi ile ilgili sözler dökülür futbolcuların ağzından; HES’ler, plansız yapılaşma, işsizlik vs.

Evet, daha önce ülkemizde futbolun can çekiştiğini yazmıştım. Böyle giderse, futbolun gerçek sorunları yerine sanal gündemler konuşulmaya devam edilirse daha çok muhtaç kalırsınız sokak köpeklerine.


Benden söylemesi…

Hiç yorum yok: