IŞİDİN EN BÜYÜK SİLAHI

Bugüne kadar hiç kafa kesme videosu seyretmedim, fotoğraflarına da bakmadım.Ekranda aniden karşıma çıkan fotoğraflardan başka bir şey görmedim. Buna rağmen IŞİD’in yarattığı vahşet hakkında bilgi sahibiyim.

Ancak bu görüntülerin bir hayli meraklısı olsa gerek medyada ve sosyal medyada yaygın bir şekilde gösteriliyor ve paylaşılıyor.Bunun dışında IŞİD’in türbelere ve diğer dini sembollere yaptığı saldırılar ve kadınları köle pazarında sattığı iddia edilen görüntüler de yaygın bir şekilde paylaşılıyor.

Bildiğim kadarıyla Cengiz Han’ın en büyük silahı korkuydu. Bir çok medeniyet günümüze ulaşacak piramitler dikerken Cengiz Han kafatasından piramitler oluşturuyordu. Ele geçirdiği yerlerde herkesi öldürerek korku yaratıyordu. Ve bu yarattığı korku nedeniyle yaklaştığı bir çok şehir savaşmadan teslim oluyordu.

Şimdi yanı başımızda yaşananlara bir bakalım: IŞİD elemanları, savaşmadan Musul’u ve birçok şehri ele geçiriyor.  Bu sayede sırt çantasıyla girdikleri ülkelerde Irak ordusu ve Peşmergenin terk ettiği silahlara sahip oluyorlar.

Ne sayesinde? Tabi ki yarattıkları korku sayesinde.

Tabi ki ben askeri uzman değilim. IŞİD’in savaş yeteneği ve taktikleri hakkında bilgi sahibi değilim fakat sosyal medyada yayınladıkları kafa kesme görüntüleri sayesinde tıpkı Cengiz Han gibi korku yarattığı ve korkuyu bir silah olarak kullandığını biliyorum.
IŞİD’in yayınladığı vahşet görüntülerini ve yaptıklarını medyada gösteren, sosyal medyada paylaşanların IŞİD’e bu anlamda yardımcı olduklarını düşünüyorum.

Kısacası, IŞİD’in kötülüklerini anlatalım derken ona yardımcı olmayalım, yarattığı korkuya katkıda bulunmayalım  diyorum.


Bu sayede IŞİD’in yeni kafalar kesmesine engel olabiliriz diye düşünüyorum nacizane.

Hiç yorum yok: