YÜREK BURKAN BİR MİRAS


Konusunda çok yetkin bir hoca ki kitabı birçok üniversitede okutuluyor. Ben de başka bir şehirdeki arkadaşın siparişini almak için okula gidince konuya vakıf oldum:

-Kitap kalmadı. Hocamız vefat etti. Mirasçıları izin vermediğinden yenisi de basılamıyor.Oysa  hocamız bu kitabın gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmek üzere bağışlamıştı!

Uzun zamandır böylesine içim burkulmamıştı.

Efendim, sen o kadar oku, çalış, hoca ol, yazdığın kitaplar birçok üniversitede okutulsun, birinin gelirini de ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi için bağışla.

Sen öldükten sonra da mirasçıların (herhalde geliri kendilerine kalmadığı için)  kitabın basılmasına izin vermesinler. Kitapların  literatürden yavaş yavaş silinsin, öğrenciler kitapsız kalsın ve kitabın gelirinden burs alan öğrenciler de zor durumda kalsın.

Hocamızın sevgili mirasyiyememişleri, kitabının gelirini öğrencilerine burs veren bir insan eminim ki sizlere de bir şeyler bırakmıştır. Öyle olmasa bile bana göre miras, ölen kişinin iradesidir. Bıraktıkları ona aittir ve kime kalacağına ilişkin irade de ona aittir.

Her şey para pul değildir. İyi bir isim, literatüre girmiş, birçok üniversitede okutulan bir kitap yazarının yakını olmanın şerefi de iyi bir mirastır.

Gelin vazgeçin inadınızdan, öğrencileri kitapsız, muhtaç öğrencileri de burssuz bırakmayın!

Hiç yorum yok: