KADININ ÇANTA İLE İMTİHANI!

Kendim emekliliğe hazırlanırken ve etrafımda iş arayan olmamasına karşın gazetedeki “İş görüşmelerinde bunları giymeyin!” haberi dikkatimi çekti. Okurken rastladığım “Çantalar, sade olmalı, dikkat çekmemeli ve göze çarpmamalıdır” maddesi kafamda şimşek çakmasına neden oldu.

Efendim, eşimle bir doktora danışmaya gitmişiz. Zaman sınırlı ve vizite ücreti de ona göre doğal olarak. Laf nereden geldiyse eşimin çanta ve ayakkabı tutkusuna geldi. Bu sırada doktor hanım:

-Çantanız güzelmiş nereden aldınız?

-Şuradan!

-Ama ben bulamıyorum böylesini.

Derken ben devre dışı kaldım ve eşimle doktor hanım çanta üzerine koyu bir sohbete daldılar. Sonunda doktor hanımın da gözü saate ilişti ve “bu konuyu dediğim gibi şeydersiniz” diyerek görüşmeyi bitirdi.


Ne edeceğimizi öğrenemediğimize mi yanarsınız yoksa yarım saatlik vizitenin tam 17 dakikasının doktor hanımın eşime çanta hususunda danışması ile geçmesine mi yanarsınız bilemem. Bildiğim ve tavsiye edeceğim husus, nasıl iş görüşmesine giderken “Çantalar, sade olmalı, dikkat çekmemeli ve göze çarpmamalı” ise aynı tavsiye bir bayan doktorun vizitesine giderken de geçerlidir hanımlar.

Hiç yorum yok: