ŞEFFAFLIK EZİYETİ


Bazı kamu görevlileri, “bilgi ve görgülerini artırmak” amacıyla yurt dışına gönderilirler. Genelde de Avrupa ülkeleri ve Kuzey Amerika’ya.

Zira bu görevliler bir eksiği tamamlamaya gittiklerinden, arananı bulamayacakları Arap ülkeleri ve Afrika’ya gönderilmezdi doğal olarak.

Bizim 5 Arkadaş çıktığımız Balkan Turu da bu kapsamda bir nevi “veri toplama” faaliyetiydi bizim için. Bilgimiz ve görgümüzü artırmış, örnek alınabilecek birçok gözlemle dönmüştük seyahatten.(Kamu görevlilerinden farkımız, bunu emekli olduktan sonra kendi paramızla yapıyor olmamızdı)

Evet, gezimiz sırasında birçok güzelliğe ve medeniyete tanık olsak da onlarda gördüğümüz eksiklikler de oldu tabi ki. Bunlardan en önemlileri taharet musluğu ve aşırı şeffaflık oldu.

Efendim, Belgrad’dayız. Otelimizde bize ayrılmış 3 odaya 2+2+1 şeklinde yerleşmiş durumdayız. Oda arkadaşım, girer girmez “ben çok sıkıştım” diyerek banyoya daldığı için ben de Wi-fi şifresini girip yer bildirimi yapmakla meşgulüm.

İşim bittikten sonra kafamı bir kaldırdım ki arkadaşımı klozete tünemiş hacet gidermekle meşgul gördüm. Odanın köşesindeki banyonun bir tarafında duvar ve kapı bulunurken diğer tarafı tamamen cam ve her şey meydanda.

Bir an arkadaşla göz göze geldik ve ikimiz birden “laynnn” diye haykırdık. Arkadaşım davranmaya çalışsa da ben “sen işini bitir, ben dışarıdayım” diyerek arkadaşın işi bitene dek koridorda bekledim.

Otele yerleşmiş, ödemeyi yapmışız ve de görevli “sabah anahtarları resepsiyona bırakıp çıkabilirsiniz” diyerek ortadan kaybolmuş ve bize yapılacak bir şey de (ayrı oda, başka otel vs.)kalmamış.

Gece, tuvaleti “erkek olmanın avantajı ile” kullandığımız için sorun olmadı ancak sabah benim büyük aptes ve duş saatim geldi çattı.

Önce arkadaşın uyanmasını bekledim ki uyku sersemi gözü bir yerlere kaymasın. Sonra arkadaşa (camın yanındaki yatakta yattığı için) camdan dışarıya bakmasını ve asla kafasını çevirmemesini sıkı sıkı tembihleyerek banyoya girdim. Bütün faaliyetlerim sırasında gözümü de üzerinden ayırmadım. O da yarım saat kımıldamadan durdu.

İşimi bitirdikten sonra dışarıya çıktım ve o da benden sonra duşunu aldı. Bu arada güzelim Belgrad şehri de  “şeffaf banyo eziyeti” ile aklımıza yerleşti.

Taharet musluğunun eksikliği kesin olmakla birlikte şeffaf banyo ile ilgili olumlu şeyler de düşünmeye çalıştım. Belki biz iki erkek kaldığımız için eziyet olmuştu. Belki çiftler için balayı, romantizm ve fantezi gibi avantajları olabilirdi şeffaf banyonun.

Yok, yine de ikna olmadım; kim sevdiğini sıçarken görmek ister ki?

Hiç yorum yok: